Literary Theory of Cinema. Translated and commented by Natalija Arlauskaitė - Tynianovas, Jurijus; Arlauskaitė, Natalija (Respectus Philologicus, 2006)
Šiame žurnalo numeryje redkolegija nutarė paskelbti keletą Jurijaus Tynianovo straipsnių apie kinematografą vertimų iš rusų į lietuvių kalbą. J. Tynianovas - įžymus rusų "formaliosios" mokyklos atstovas, kritikas, literatūrologas, kino dramaturgas, jo kūryba padarė didelę įtaką pasaulio humanitariniams mokslams. Pateikta medžiaga ne visai atitinka vertimo "žanrą ", nes jis papildytas išsamiais komentarais ir Tynianovo kūrybos apmąstymais. Nežiūrint į tai, kad vertimo medžiaga nesunkiai prieinama, ši publikacija gali būti naudinga pirmiausia jauniesiems Lietuvos mokslininkams, kurie dažnai labai domisi tarpdalykiniais tyrimais ir kuriems tekstai rusų kalba gali būti sunkokai "įkandami".Vertė, įžanginį straipsnį ir komentarus parašė Natalija Arlauskaitė.
Keywords: -