Review of Activities in Localisation and Audio Description - Niedzviegienė, Laura (Respectus Philologicus, 2017)
Vilniaus universiteto Kauno fakultetas (VU KnF) nuo 2012 metų vykdo bakalauro studijų programą „Audiovizualinis vertimas“: studentai mokomi dubliavimo, subtitravimo, užklotinio vertimo (angl. Voice-over), surtitravimo, subtitravimo kurtiesiems ir kitų audiovizualinio vertimo modų (rūšių) subtilybių. Nuo 2016 metų rudens čia vykdoma ir antrosios pakopos studijų programa tuo pačiu pavadinimu. Siekiama studentams suteikti ne tik teorinių žinių, bet ir kuo labiau ugdyti praktinius įgūdžius, todėl aktyviai dalyvaujama konferencijose, bendradarbiaujama su kitais VU padaliniais bei socialiniais partneriais, organizuojamos viešos teorinės paskaitos, praktiniai seminarai, studentai savo patirtį pritaiko atlikdami praktinius darbus. Šiame tekste siekiama apžvelgti su audiovizualinio vertimo modomis – lokalizavimu ir garsiniu vaizdavimu – susijusias 2016-ųjų metų veiklas, kuriose dalyvavo VU KnF studentai ir dėstytojai.
Keywords: nėra