Analysing Casual Conversation - Masaitienė, Dalia (Respectus Philologicus, 2002)
Straipsnyje remiantis funkcinės sisteminės lingvistikos metodika nagrinėjama dviejų kasdieninių pokalbių gramatinė struktūra. Straipsniu siekiama išryškinti kalbos tarpasmeninių santykių realizavimo funkciją. Pagrindinis dėmesys skiriamas nuosakos ir modalumo raiškos ypatybėms.