Gzella, J., 2011. Between the Soviets and the Germans. The Foreign Policy Ideas of the Vilnius Conservatives United Behind the “Slowo” Newspaper (1922–1939) - Chwastyk-Kowalczyk, Jolanta (Respectus Philologicus, 2012)
GZELLA, Jacek, 2011. Między Sowietami a Niemcami. Koncepcje polskiej polityki zagranicznej konserwatystów wileńskich zgrupowanych wokół „Słowa” (1922–1939). Toruń: Wydawnictwo Naukowe Uniwersytetu Mikołaja Kopernika, ss. 477. ISBN: 978-83-231-2627-0