Review of the International Scientific Conference “Thought Elaboration: Linguistics, Literature, Media Expression” (TELL ME 2013) - Astrauskienė, Jurgita (Respectus Philologicus, 2013)
2013 metų balandžio 11–12 dienomis Vilniaus universiteto Kauno humanitariniame fakultete vyko tarptautinė mokslinė konferencija Tarp eilučių: lingvistikos, literatūrologijos, medijų erdvėarba tiesiog TELL ME 2013. Šios konferencijos idėja ir akronimas gimė Anglų kalbotyros magistrančių grupėje. Tada, dar atrodytų ambicingi, jaunųjų lingvisčių užmojai buvo suburti bendraminčius mokslininkus pasidalinti savo įžvalgomis ir tyrimais kalbotyros, literatūrologijos ir medijų srityse. TELL ME (lietuviškai „pasakyk man“) kvietė dalyvauti kitokio formato konferencijoje, orientuotoje ne vien į teorinius pamąstymus, bet ir į praktinius pristatymus, studentų ir mokslininkų kuruojamų projektų idėjinę sklaidą. „Tradicinių mokslinių konferencijų konceptą priartinome prie studentiškos auditorijos ir į savo sekcijas įtraukėme keletą praktinių pranešimų ir studentiškų audiovizualinių darbų peržiūras. Toks sumanymas pasiteisino, nes kiekvienas konferencijos dalyvis tikrai surado sau įdomių temų, mokslinių pranešimų ir sėkmingų projektų pristatymų“, – teigė viena iš konferencijos organizatorių, Vilniaus universiteto Kauno humanitarinio fakulteto Germanų filologijos katedros vedėja, doc. dr. Danguolė Satkauskaitė.