Psichologijos mokslo raidos Lietuvoje kiekybiniai atspindžiai žurnalų „Lietuvos TSR aukštųjų mokyklų mokslo darbai. Pedagogika ir psichologija“ ir „Psichologija. Mokslo darbai“ 1962–2015 metų straipsniuose - Kairys, Antanas; Jurkuvėnas, Vytautas (Psichologija, 2015)
Straipsnyje išanalizuota nuo 1962 iki 1977 metų žurnale „Lietuvos TSR aukštųjų mokyklų mokslo darbai. Pedagogika ir psichologija“ bei nuo 1980 iki 2015 metų žurnale „Psichologija. Mokslo darbai“ publikuotų straipsnių kalba, tematika, tipai, tyrimo planai ir duomenų statistinės analizės būdai. Atlikus kiekybinę 457 straipsnių analizę, darytina išvada, kad galime įžvelgti akivaizdų lūžio tašką – 1990 metus. Iki nepriklausomybės atkūrimo parengti straipsniai buvo ideologiškai suvaržyti, statistinės analizės metodai atsiliko nuo pasaulinių tendencijų, o atkūrus nepriklausomybę publikuojami straipsniai gana artimi pasaulinėms tendencijoms.
Keywords: psichologijos istorija; psichologija Lietuvoje; žurnalas „Psichologija. Mokslo darbai“