Grafinių darbų panaudojimas gamtos pamokose - Bernotas , V. (Psichologija, 1971)
Grafiniai darbai vaidina svarbų vaidmenį mokymo procese. Jie padeda pagilinti mokinių žinias, jas susisteminti, sugrupuoti, atskleisti priežastingumo ryšius tarp daiktų ir reiškinių, taigi ugdo loginį mąstymą ir savarankiško darbo įgūdžius. Straipsnyje atskleidžiamas grafinių darbų (lentelių, diagramų, schemų, grafikų) turinys bei jų panaudojimo galimybės gamtos mokslo ir geografijos pamokose IV-V klasėse, analizuojama oro stebėjimų medžiaga, taip pat nustatomas grafinių darbų efektyvumas.
Keywords: gamtos pamokos; grafiniai darbai