Humanitarinių dalykų reikšmė teigiamo mokinių požiūrio į mokymąsi ugdymui - Rajeckas , V. (Psichologija, 1971)
Vienas iš svarbiausių tarybinės mokyklos uždavinių yra pozityvaus mokinių požiūrio į mokymąsi ugdymas. Tam pirmiausia turi tarnauti literatūros, istorijos ir socialinių mokslų mokymasis, nes šie dalykai sudaro ideologinio ugdymo pamatą. Straipsnyje parodoma, kad traukos mokslui ugdymui esminę įtaką humanitarinių dalykų turinys, jų ryšys su gyvenimu. Darbinio santykio ugdymas apibrėžiamas pirmiausia mokymo metodais, mokymo proceso organizavimu. Daroma išvada, kad teisinga humanitarinių dalykų įsisavinimo organizacija labai svarbi mokinio įsitikinimams, santykiui su darbu, visuomene ir savimi vystytis.
Keywords: teigiamas požiūris į mokslą; humanitariniai dalykai