Regimųjų stimulų atpažinimo asimetrija tikimybinio prognozavimo sąlygomis - Kočiūnas , R. (Psichologija, 1981)
Tyrimo tikslas buvo nustatyti skirtingo kreivumo lankų monokulinio ir dichoptinio atpažinimo asimetrijos priklausomybę nuo stimulų pasirodymo kairėje ir dešinėje regėjimo lauko pusėse tikimybės. Monokulinio atpažinimo sąlygomis tiek teisingai atgamintų stimulų kiekis, tiek asimetrijos pobūdis labai priklauso nuo stimulų pateikimo tikimybės. Dichoptinio atpažinimo asimetrija priklauso nuo monokulinių stimulų, išbarstytų tarp dichoptinių porų, pasirodymo vienoje iš regėjimo lauko pusių tikimybės.
Keywords: regimųjų stimulų atpažinimas; atpažinimo asimetrija