Aukštesnių klasių mokinių mokymosi interesų ir atminties bei mąstymo ypatumų koreliacinė analizė - Dževečka , A. (Psichologija, 1981)
Aukštesnių klasių mokinių mokymosi interesų ir atminties bei mąstymo ypatumų ryšys buvo nustatomas kreivalinijinės koreliacijos (ŋ) metodu. Tyrimo rezultatai matyti iš koreliacinių plejadų. Remdamasis koreliacinės analizės ir mokinių mneminės veiklos tyrimo rezultatais, autorius daro išvadą, kad mokymosi interesų ryšys su atminties bei mąstymo ypatumais priklauso nuo mneminės veiklos būdų.
Keywords: mokymosi interesai; atmintis; mąstymas