Smegenų pusrutulių funkcijų specializacijos modeliai - Kočiūnas , R. (Psichologija, 1980)
Straipsnyje apžvelgiami svarbiausi smegenų pusrutulių funkcinę asimetriją aiškinantys modeliai: smegenų pusrutulių dominavimo, poekspozicinio krypties skanavimo, dėmesio, kognityvinės strategijos ir atminties. Kiekvienas iš jų parodo atskirus funkcinės smegenų pusrutulių asimetrijos aspektus, kuriuos paaiškinti įmanoma tik tada, kai atsižvelgiama į tokius svarbiausius faktorius, kaip dėmesys, informacijos apdorojimo strategija, atmintis ir kt., turinčius įtakos funkcinei asimetrijai.
Keywords: smegenų pusrutuliai; smegenų pusrutulių specializacija; smegenų pusrutulių dominavimas