Jaunųjų darbininkų profesinių interesų valdymas - Čebelis, J. (Psichologija, 1988)
Šiame straipsnyje pristatomi Vilniaus baldų kombinato jaunų darbininkų profesinių interesų valdymo metodai ir rezultatai. Parodyta svarba skirti jaunų darbininkų profesinių interesų valdymo stimulą ir mechanizmą. Diferenciacija turi būti paremta jau susiformavusių profesinių interesų lygiu. Tyrimo rezultatai rodo, kad įmanoma pakelti profesinių interesų lygį, o tuo pačiu ir produktyvumo indeksą bei darbo jėgos kaitą. Profesinių interesų valdymo metodai buvo efektyvūs ir siūlomi ir kitoms gamykloms.
Keywords: Jauni darbininkai; profesiniai interesai