Protiškai atsilikęs vaikas šeimoje: diagnozės nustatymo psichologinės problemos - Pūras, P.; Slavėnaitė, V. (Psichologija, 1990)
Straipsnyje pristatomi interviu su 221 tėvų, auginančių protiškai atsilikusius vaikus, rezultatai. Daugiausia dėmesio skiriama tėvų reakcijai, sužinojus informaciją apie vaiko negalią. Buvo nustatyta, kad vaikų psichiatrai ir pediatrai stengiasi vėlinti adekvačios diagnozės pranešimą tėvams. Iš kitos pusės, nustatyta, kad retrospektyviai tėvai vertina ankstesnį informavimą apie problemą. Šių psichologinių fenomenų priežastys ir pasekmės pristatytos straipsnyje.
Keywords: protinis atsilikimas; diagnozė; šeima