Biheviorizmo ir prieraišumo teorijos taikymas Jungtinių Amerikos Valstijų vaikų konsultavimo centruose - Bieliauskaitė, R. (Psichologija, 1990)
Straipsnyje aprašoma JAV psichikos sveikatos centrų organizavimas. Pristatoma trumpa psichikos sveikatos centrų klasifikacija ir aptariami kai kurie metodologiniai jų organizavimo principai. Kai kurie elgesio valdymo būdai aprašyti. Detaliai aprašomas prieraišumo teorijos taikymas Forest Height Lodge centre. Tokia JAV patirties apžvalga gali padėti organizuojant psichikos sveikatos centrų veiklą Lietuvoje.
Keywords: biheiviorizmas; prieraišumo teorija; JAV