Teksto supratimo psichologija. Problematika ir empirinio tyrimo galimybės - Rimkutė, E. (Psichologija, 1993)
Straipsnyje pristatomos teorinės ir metodologinės teksto supratimo problemos psichologijoje. Aptariami psicholingvistinės ir kognityvinės psichologijos tyrimai, kurie paveikė dabartinių teksto supratimo paradigmų formavimąsi. Straipsnyje pristatomas pilotinis tyrimas, kuriame naudojamas fenomenologinis tyrimo metodas, siekiant suprasti individualius skirtumus suprantant pasaką.
Keywords: teksto supratimas; psicholingvistika