Skyrybų poveikio vaikui problema psichologijoje - Dovydaitytė, M. (Psichologija, 1995)
Šis straipsnis aprašo tyrimus, analizuojančius tėvų skyrybų įtaką vaikams. Buvo atliktas retrospektyvinis tyrimas apie tėvų skyrybų poveikį vaikams. Rezultatai rodo, jog vaikų reakcijos į tėvų skyrybas yra: emocinis ir fizinis atsiribojimas nuo situacijos, hiperkompensacija, delinkventinio elgesio modeliai, bendravimo su priešinga lytimi sunkumai bei psichosomatinės reakcijos. Vis dėlto, skyrybos gali būti išgyventos ir kaip pozityvus ar neutralus gyvenimo įvykis. Jei vaikas vieną iš tėvų vertina neigiamai, tuomet skyrybos vertinamos kaip mažiau negatyvus reiškinys. Stipriausiai išgyvenama situacija – ištikimybės konfliktas.
Keywords: skyrybos; skyrybų poveikis