Spalvų suvokimo konstantiškumas: empirinis tyrimas ir matematinis modelis - VILIŪNAS, V.; VAITKEVIČIUS, H.; KULIKOWSKI, J.; ZANAIB, A. (Psichologija, 1997)
Straipsnyje pasiūlytas būdas, kaip įvertinti spalvų suvokimo konstantiškumas. Eksperimento rezultatai patvirtino, kad spalvų suvokimo konstantiškumas yra linijinis modelis. Linijinis operatorius buvo apskaičiuotas iš chromatinių koordinačių, gautų iš trijų daviklių dviem apšvietimo sąlygomis. Operatoriaus analizė atlikta, siekiant išaiškinti psichologinį mechanizmą.
Keywords: spalvų suvokimas; konstantiškumas