Foniniai emociniai išgyvenimai - VILIŪNAS, V. (Psichologija, 1997)
Straipsnyje nagrinėjama emocijų sąveikos problema, o konkrečiau – kaip jau egzistuojančios emocinės būsenos veikia naujų situacinių emocijų atsiradimą. Buvo išskirti trys tokios sąveikos atvejai: 1) emocijų atsiradimas iš sentimentų; 2) emocijų priklausomybė nuo nuotaikos; 3) emocijų atsiradimas iš jausmų (Wundt prasme). Aptariama W. Wundt koncepcija apie jausmus.
Keywords: emocijos; emociniai išvyvenimai