Moksleivių moralės normų ypatumai - ZAJANČKAUSKAITĖ, LORETA (Psichologija, 1997)
Moralinės normos yra visuomenės bendrų interesų atspindys. Labai dažnai šie interesai nesutampa su individo interesais. Todėl moralinių fenomenų tyrimai turi didelę prasmę. Šiame straipsnyje rašoma apie moralines žinias ir pasirengimą sulaužyti deklaruotas normas. Socializacijos metu individai susiduria su tomis pačiomis vertybėmis ir elgesio normomis, bet rezultatai rodo statistiškai reikšmingus tarpgrupinius skirtumus pagal deklaruotą normų turinį, normų formulavimą ir pasirengimą jas pažeisti. Grupės buvo išskirtos pagal lytį ir amžių.
Keywords: moksleiviai; moralės normos