Medžiaga Lietuvos mokyklų istorijai. Apie pirmąją katedrinę mokyklą - Raulinaitis, A. (Psichologija, 1964)
Straipsnyje trumpai aptariami istoriniai šaltiniai, kurie kalba apie pirmąją katedrinę mokyklą Lietuvoje. Pristatomi kitų istorikų darbai, taip pat pateikiami šaltiniai, susiję su šia mokykla.
Keywords: pedagogikos istorija; katedrinė mokykla