Pionierių organizacijos veikla pirmaisiais Tarybų valdžios atkūrimo metais Lietuvoje (1940 – 1941) - Savickytė, V. (Psichologija, 1963)
Po Tarybų valdžios atkūrimo Lietuvoje pionierių organizacija ėmė dirbti legaliai, todėl pasikeitė darbo turinys, forma ir metodai. Pionieriai aktyviai dalyvavo visuomeninėje – politinėje šalies veikloje, plėtė savo veiklą mokyklose.
Keywords: pionieriai; pionierių veikla