Namų skaitymo reikšmė, ugdant sakytinės kalbos įgūdžius trečiame kurse - Čepaitė, E. (Psichologija, 1963)
Straipsnyje nagrinėjamas kai kurių namų skaitymo momentų panaudojimo trečio kurso studentų sakytinės kalbos įgūdžių ugdymui. Greta kitų tikslų, kuriuos kelia sau mokytojai, tikrindami namų skaitymą (ideologinio ir estetinio ugdymo, intelektinio akiračio plėtimas ir t.t.), galima ir būtina namų skaitymą panaudoti ir sakytinės kalbos įgūdžių ugdymui. Straipsnyje nagrinėjami esminiai keliai ir duodami konkretūs metodiniai nurodymai, kaip ugdyti besimokančiųjų sakytinės kalbos įgūdžius, namų skaitymo užduočių tikrinimo metu.
Keywords: namų skaitymas; sakytinės kalbos ugdymas