Tarptautinės testų adaptavimo gairės - Oakland , Thomas (Psichologija, 2002)
Profesionalams, susijusiems su sukurtų testų adaptacija kitose šalyse, gali būti naudinga susipažinti su dviem profesionalų patvirtintais dokumentais: Tarptautinės testų komisijos techniniu reglamentu testams adaptuoti ir Pedagoginio bei psichologinio testavimo standartais. Čia pateikiama apibendrinta informacija apie šiuos du dokumentus. Pridedamas literatūros sąrašas padės tiems, kuriems reikia papildomos informacijos.
Keywords: testai; adaptacija; tarptautiniai tyrimai