Lietuvos gyventojų reprezentatyvios imties psichologinės gerovės struktūra - Kairys, A.; Liniauskaitė, A.; Bagdonas, A.; Pakalniškienė, V. (Psichologija, 2013)
Straipsnyje pristatomos 16–89 metų Lietuvos gyventojų reprezentatyvios imties asmens psichologinės gerovės struktūros paieškos, naudojant Lietuviškąją psichologinės gerovės skalę (LPGS). Atlikus patvirtinamąją faktorių analizę išryškėjo vieno faktoriaus psichologinės gerovės modelis, apimantis abu gerovės aspektus – hedoninį ir eudaimoninį. Išskirti septyni gerovės komponentai: optimizmas / kontrolė; pasitenkinimas pragyvenimo lygiu; negatyvus emocingumas; pasitenkinimas šeima ir artimaisiais; pasitenkinimas tarpasmeniniais santykiais; pasitenkinimas fizine sveikata; pasitenkinimas darbu. Du teiginiai, matuojantys pasitenkinimą gyvenimu Lietuvoje, į faktorių analizę nebuvo įtraukti. Skalei ir subskalėms būdingas labai geras vidinis suderintumas.
Keywords: psichologinė gerovė; jos struktūra; Lietuviškoji psichologinės gerovės skalė (LPGS)