Vizualinių mintinių vaizdų vaidmuo pažintinėje veikloje - Rimkutė, Eglė (Psichologija, 1977)
Straipsnyje nagrinėjami šiuolaikinių autorių darbai, analizuojantys vaizdinių vaizdų vaidmenį verbaliniame mokymesi, signalų aptikimą, vaizdinės medžiagos prisiminimą. Nagrinėjami darbai, skirti subjektyvaus vaizdų ryškumo įtakos įvairių pažinimo rūšių efektyvumui tirti.
Keywords: vizualiniai mintiniai vaizdai; pažintinė veikla