Dėl vientisinio sakinio modelių mokymo (remiantis anglų kalbos medžiaga) - Piesarskas, B.; Stasiulevičiūtė, E. (Psichologija, 1977)
Užsienio kalbų pamokose dėstoma gramatikos medžiaga turėtų būti peržiūrima atsižvelgiant į tam tikras psichologijos teorijas. Kad įsisavintų sakinio struktūrą, besimokantieji turi turėti tam tikrų būdingų bruožų. Mokant sakinių šablonų, atsižvelgiama į struktūrines, funkcines ir semantines charakteristikas. Analizuojamas sakinio šablonas.
Keywords: vientisinio sakinio modeliai; mokymas