Lietuvos mokytojai mokslininkai - Buckus , P. (Psichologija, 1973)
Daugybė Lietuvos mokytojų prisidėjo prie mokslinių tyrinėjimų, tam paskyrė savo gyvenimus. Daugelis respublikos mokytojų tapo mokslo dakatarais, profesoriais, akademikais. Straipsnyje paminėti buvę mokytojai, dabar kandidatai į mokslų daktarus, docentai, lektoriai aukštojo mokslo įstaigose ir mokslinių tyrimų istitucijų partneriai. Straipsnis apima laikotarpį nuo XVI amžiaus iki šių dienų.