Kai kurios VI klasių mokinių akivaizdaus mąstymo ypatybės - Kulvičienė , A. (Psichologija, 1971)
Operavimas akivaizdžiais vaizdais – akivaizdaus mąstymo esmė. Atlikto tyrimo tikslas – išsiaiškinti kai kuriuos akivaizdaus mąstymo ypatumus 6 klasės mokinių tarpe, įsisavinant botanikos žinias. Tyrimo rezultatų analizė parodė, kad mokiniai geba išskirti skirtingas skirtingų objektų savybių santykius.