K. Ušinskio psichologinės pažiūros - Gučas , A. (Psichologija, 1971)
Straipsnyje pateikiama trumpa K. Ušinskio pažiūrų, išdėstytų jo pagrindiniame darbe „Žmogus, kaip mokymo objektas“, į pedagoginę ir bendrąją psichologiją apžvalga. Savo teorijoje apie aktyvios ir kūrybingos asmenybės raidą, Ušinskis pateikia šiuolaikinių mokslinių pasiekimų sintezę.