Pagrindiniai psichologinės minties raidos Lietuvoje etapai (Istorinė apžvalga) - Gučas , A. (Psichologija, 1969)
Straipsnyje trumpai apžvelgiama psichologinė mintis Lietuvoje nuo jos užuomazgų iki šių dienų. Plačiau sustojama ties tarybiniu laikotarpiu.