Žodžių atgaminimo klaidų nagrinėjimas, mokantis anglų kalbos - Laptėvaitė , I. (Psichologija, 1969)
Atlikus klaidu, daromų įsimenant angliškus žodžius, eksperimentinio tyrimo analizę, pastebėta, kad: 1. Žodžio ištarimo uždelsimas yra mažesnis pateikiant žodžius grafiškai. Šis fenomenas gali būti siejamas su mažesniu klausos kanalo pajėgumu lyginant jį su regos kanalu. 2. Aktyvus įsikišimas yra didesnio klaidų skaičiaus priežastis. 3. Asociacijos su garsais daro įtaką žodžių tarimo įsiminimui. Asociacijų kūrimas žodžiams tik šiek tiek veikia rašytinių žodžių įsiminimą. 4. Pastebimas žodžių supaprastinimas ir detalių praleidimas, kuris ypatingai pasireiškia įsimenant sudėtinius žodžius.