Kai kurie anglų kalbos veiksmažodžio laikų įsisavinimo sunkumai, kylą lietuviams studentams aukštojoje mokykloje - Kuzmickaitė , E. (Psichologija, 1969)
1967/68 m. m. lapkričio mėnesį Vilniaus Valstybinio V. Kapsuko Universiteto ir Vilniaus Valstybinio pedagoginio instituto antrame ir trečiame kursuose buvo suorganizuotas testas, siekiantis išaiškinti sunkumus, kuriuos patiria studentai, įsisavindami anglų kalbos Indefinite ir Perfect grupių laikus. Susumavus testo rezultatus, galima padaryti šias išvadas: I. Lietuviai studentai daugiausia klysta, sudarydami ir panaudodami Past lndefinite, Present Perfect ir Past Perfect laikus. šios klaidos daromos dėl filologinių ir metodinių priežasčių. Be to, klaidų priežastis yra ir tai, kad pastaruoju metu gramatika dėstoma komplekse, o ne kaip atskiras kalbos dalykas. II. Reikia pertvarkyti gramatikos dėstymą, numatant: a) gramatinės medžiagos aiškinimo ir įtvirtinimo sistemos pakeitimą, atsižvelgiant į gimtosios kalbos gramatinės sandaros ypatumus ir sunkumus, kuriuos patiria lietuviai studentai, įsisavindami anglų kalbą; b) gramatikos išskyrimą į atskirą dalyką nuo pirmo kurso. Gramatikos dėstymas turėtų būti siejamas su kitais studijuojamosios kalbos aspektais.