Figūrų dydžio ir formos haptinio suvokimo ypatumai - Jovaiša , T.R. (Psichologija, 1981)
Šešių geometrinių figūrų (trikampių, keturkampių ir penkiakampių) haptinis suvokimas, keičiant objekto vietą, buvo tiriamas. Tiriamieji turėjo nupiešti suvoktas figūras. Tokiu būdu gauti 1620 figūrų piešiniai. Remiantis eksperimento rezultatais, gali būti daromos šios išvados: haptinės erdvės suokimas priklauso nuo (1) figūros sudėtingumo, (2) figūrų lokalizacijos erdvėje apie subjektus, (3) subjekto antropometrinės rankos struktūros.