Kūrybiškos asmenybės ugdymas ir mokinių intelektinio aktyvumo problema - Mikšytė , G. (Psichologija, 1981)
Straipsnyje analizuojamos kai kurios svarbios mokinių intelektinio aktyvumo problemos, kuriuos tiesiogiai siejasi su kūrybinio mąstymo raida ir probleminio metodo taikymu mokykloje.