Kai kurie teoriniai sąvokinio mąstymo raidos tyrimo klausimai - Garbačiauskienė , M. (Psichologija, 1980)
Lyginant Ž. Piažė ir L. Vygotskio mąstymo raidos tyrimų kryptis, rezultatus ir iškilusius sunkumus, taip pat kitų autorių tyrimus šioje srityje, straipsnyje bandoma pagrįsti teiginį apie dvi sąvokinio mąstymo substruktūras: ženklų ir simbolių. Jų diferencijavimas ir integravimas rodo sąvokinio mąstymo vystymąsi.