Psichologinių metodų taikymas šizofrenija sergančių ligonių mąstymui tirti - Gailienė, D. (Psichologija, 1982)
Straipsnyje eksperimentinio – psichologinio šizofrenija sergančių asmenų mąstymo tyrimo rezultatai: 89% užduočių leido aptikti 86% tiriamųjų mąstymo sutrikimus. Metodikos diagnostinė vertė nevienoda. Naudingiausia pasirodė daiktų išskyrimo metodika. Pabrėžiamas būtinumas sergančiųjų šizofrenija mąstymui tirti naudoti metodikų kompleksą.