Šizofrenija sergančių ligonių pažinimo procesų sutrikimai ir jų dinamika - Gailienė, D. (Psichologija, 1982)
Straipsnyje pateikiamas šizofrenija sergančių ligonių pažinimo procesų sutrikimų, kurie apibūdinami dėmesio koncentracijos ir perkėlimo, vizualinės – motorinės koordinacijos, atminties apimties, kai kurių konstrukcinių gebėjimų sutrikimu, vertinimas. Pakartotinis tyrimas, atliktas po vidutiniškai 3,5 metų, parodė, kad nepaisant ligos dinamikos, pažinimo procesai beveik nesikeičia, prastėja tik ligonių socialinė orientacija.