Psichologiniai ypatumai asmenų, linkusių sirgti miokardo infarktu - Goštautas, A. (Psichologija, 1982)
Straipsnyje analizuojami 5144 vyrų reprezentatyvios imties tyrimo, naudojant standartizuotą interviu A tipo elgesio diagnostikai, standartizuotą klausimyną apie sveikatos nuostatas ir MMPI, rezultatai. Asmenys, pasižymintys A tipo elgesiu, pasižymėjo labiau išreikštomis su liga susijusiomis nuostatomis, buvo mažiau prisitaikę pagal MMPI skales, turėjo aukštesnius Reeder streso skalės įverčius.