Asmenybės tyrimo kryptys psichosomatinėje medicinoje - Kočiūnas, R. (Psichologija, 1983)
Keliamas asmenybės bruožų vaidmens klausimas dažnėjančiuose psichosomatiniuose susirgimuose. Nagrinėjami du problemos aspektai: galima specifinė pacientų, sergančių psichosomatinėmis ligomis, premorbidinės asmenybės struktūra (psichologinio specifikavimo sampratos rėmuose) ir asmenybės bruožai, kurie bendri psichosomatiniems pacientams (aleksitiminio tipo asmenybė). Daroma išvada, jog tik sudėtinis anksčiau minėtų aspektų tyrimas galėtų padėti apibrėžti asmenybinių faktorių rolę psichosomatinių ligų atsiradimui ir eigai.