Studentų akademinės grupės komplektavimo psichologinių principų klausimu - Kabašinskienė, R. (Psichologija, 1988)
Straipsnyje aptariama asmenybės profesinio apsisprendimo raidos problema. Ypač daug dėmesio skiriama abiturientų profesijos pasirinkimui ir mokymuisi aukštojoje mokykloje. Nurodoma akademinės grupės įtaka būsimojo profesionalo asmenybės formavimuisi, jos profesiniams interesams, profesiniam kryptingumui.