Profesinio tinkamumo diagnostika ir jo formavimas instrumentinės profesinio kryptingumo koncepcijos požiūriu - Kregždė, S. (Psichologija, 1988)
Straipsnyje pateikiama profesinio kryptingumo instrumentinė teorija, kaip geriausias požiūris profesinio tinkamumo profesinio tinkamumo pagrindinių motyvacinių komponentų diagnostikai ir formavimui. Pristatoma eilė tyrimų, atliktų, remiantis šia teorija (J. Čebelis, V. Rimkevičienė, L. Kutkienė, J. Navaitienė, R. Kabašinskienė, A. Kregždė, I. Yakimova).