Vaikų, turinčių neurotinių sutrikimų, šeimos ypatybės - Nasvytienė, D. (Psichologija, 1990)
Šis straipsnis atskleidžia kai kuriuos neurotinių sutrikimų turinčio vaiko šeimos aspektus. 24 šeimos (38 asmenys), kuriose auga vaikai, turintys neurotinių sutrikimų, buvo ištirtos. Tyrimo rezultatai rodo, kad tėvai yra linkę būti hiper-globojančiais, mažiau baudžiančiais, jiems trūksta pasitikėjimo savimi auklėjant vaiką, labiau vertina moteriškas vaiko charakterio savybes (nors dauguma vaikų buvo berniukai). Taip pat atskleista kai kurių asmenybinių ir biografinių duomenų svarba, tokių, kaip vėlyvas vaiko susilaukimo laikas, vaiko ugdymas, nepilna teima.