Ligonių, sergančių, lėtinėmis somatinėmis ligomis, santykio su savo liga ypatybės sanatorinio gydymo procese - Streikus, Z.; Trimonytė, A. (Psichologija, 1990)
Straipsnyje analizuojama sergančiųjų lėtinėmis ligomis santykio su savo liga ypatybės sanatorinio gydymo procese. Septynios psichodiagnostinės technikos buvo pritaikytos 250 pacientų. Tyrimo metu nustatyta: neadekvatus požiūris į savo ligą per visą gydymo procesą; labiau eksternalų kontrolės lokusą; didelį nerimo lygį; neurotišką asmenybės vystymąsi; tarpasmeninių santykių problemas. Straipsnis siūlo holistinį požiūrį į ligų prevenciją ir pacientų reabilitaciją.