Suicidinės rizikos psichodiagnostinio įvertinimo galimybės - Gailienė, D.; Knabikienė, G.; Asminavičiūtė, R. (Psichologija, 1990)
Skirtinguose suicidologiniuose tyrimuose nustatyta, kad savižudybė, kaip taisyklė, yra gana ilgo proceso rezultatas. Todėl, siekiant savižudybių profilaktikos, būtina išskirti patikimus padidintos savižudybės rizikos požymius. Tam bandoma panaudoti įvairius biocheminius, klinikinius, psichodiagnostinius požymius. Buvo tikrinama galimybė kaip suicidinės rizikos indikatorių naudoti gyvenimo prasmės indeksą, kuris gaunamas Crumbaugh ir Maholic „Gyvenimo prasmės testo“ pagalba. Buvo rastas ryšys tarp gyvenimo prasmės indekso ir suicidinių tendencijų intensyvumo. Padidintos suicidinės rizikos požymiu yra gyvenimo prasmės indekso sumažėjimas kartu su pozityviu ar neutraliu požiūriu į savižudybę. Kadangi Crumbaugh ir Maholic testas yra neužmaskuoto testavimo priemonė, ją reiktų naudoti su kitomis metodikomis.