Palyginamasis MMPI ir HAD skalių įvertinimas - Bunevičius, R.; Žilėnienė, S. (Psichologija, 1991)
Straipsnyje lyginamos HAD skalė (Hospital Anxiety and Depression Scale; Zigmond ir Snaith) su MMPI (Minnesota Multiphasic Personality Inventory) 54 moterų pacienčių imtyje iš somatinių (59,3%) ir psichiatrinių (40,7%) skyrių. HAD turėjo aukštas koreliacijas su MMPI psichastenijos ir depresijos skalėmis bei Taylor nerimo skale (koreliacijos nuo 0,61 iki 0,63).