„Vaikiško" suaugusiųjų mąstymo tyrimas - Navickas, V. (Psichologija, 1991)
Šiame straipsnyje nagrinėjamos “Piaget fenomeno” pasireiškimo suaugusiųjų mąstyme priežastys. Nurodoma, kad tiriant šią problemą, užduotys turi būti parenkamos kruopščiai, atsižvelgiant į jų subjektyvų sunkumą. Tyrimo, naudojant modifikuotą N. A. Podgoretskaya metodiką, padodė, kad nors suaugusiųjų mąstyme buvo aptiktas „vaikiško“ mąstymo pasireiškimas, negalima daryti išvados, kad suaugusiųjų intelektas nepasiekė formalių operacijų stadijos. Taigi, pagrindiniai N. A. Podgoretskaya teiginiai kelia abejonių.