Sąvokų konvencionalumo tyrimas - Navickas, V. (Psichologija, 1995)
Šis straipsnis pristato duomenis apie tai, kaip suaugę (19-29 metų žmonės, kurių 25 yra vyrai, o 25 moterys) supranta sąvokų „kairė”/ „dešinė” konvencionalumą. Rezultatai rodo, jog beveik pusė tiriamųjų nesuvokia „kairė”/ „dešinė” kaip konvencionalių sąvokų, manydami, kad „kairė”/ „dešinė” yra pastovi objektų savybė. Tyrimas atskleidė, kad šių tiriamųjų atsakymai yra analogiški vaikų atsakymams įvairiose nominalaus realizmo stadijose (J. Piaget).