Emocijų, emocionalumo ir veiklos ryšio problema - Pacevičius, J. (Psichologija, 1995)
Šiame darbe pateikiama eksperimentinių darbų, apie emocijų ir veiklos ryšio problemą, analizė. Išskirti situaciniai ir stabilūs (tipiniai) analizės emocinio fenomeno aspektai, pasireiškiantys veikloje. Pabrėžiamas prieštaringas emocijų ir veiklos ryšio problemos eksperimentinių duomenų pobūdis. Pademonstruota būtinybė, tiriant situacinių emocijų įtaką veiklai, skirti dėmesį stabilioms emocinėms ypatybėms. Atviros perspektyvos gilesnei analizei, įskaitant procesyvinius veiklos rodiklius ir kokybinius (ženklai, modalumas) emocijų parametrus.