Profesinio pasirinkimo teoriniai aspektai - POCIŪTĖ, P. (Psichologija, 1997)
Profesinis susidomėjimas tuo, kaip asmuo pasirenka profesiją, santykinai naujas Lietuvoje. Vis didėjantis profesijų skaičius ir su tuo susijęs netikrumas sukūrė profesionalios pagalbos, renkantis profesiją, poreikį. Tai, kaip bus teikiama pagalba priklauso nuo to, kaip konsultantas suvokia visą procesą. Šio straipsnio tikslas – trumpai apžvelgti dvi karjeros teorijas – Super Aš-koncepcijos raidos teoriją ir Krumboltz socialinio išmokimo teoriją.