Empiriniai žmogaus emocinio gyvenimo metmenys - VILIŪNAS, V.; PACEVIČIUS, J.; STONČIUS, V. (Psichologija, 1997)
Straipsnyje pristatomas tyrimas, kurio metu 100 subjektų turėjo chronologiškai registruoti savo emocijų, kurias patyrė per savaitę ar dvi, ženklą, intensyvumą ir trukmę. Nustatyti individualūs ir grupiniai kiekvienos emocijos trukmės, emocinio lygio (algedoninio vidurkio), stabilumo, laiko, skirto kiekvienai veiklai ir jos emocinio patrauklumo įverčiai.